Update: Competitie ná 28 september.

30 september 2020


Beste aanvoerders en teamleiders, beste competitiespelers,

De KNLTB heeft besloten dat de competitie kan doorgaan, ondanks flink aangescherpte maatregelen tegen de verspreiding van het coronavirus. Met deze brief willen we vertellen wat jullie opties zijn, en vragen we jullie om een keus te maken.

De opties voor competitieteams zijn nu:

1. doorgaan met de competitie, met volledige inachtneming van de nieuwe regels;

2. wedstrijd(en) uitstellen;

3. terugtrekken van het team uit de competitie.

 

Uitleg:

1. Als je door wil gaan met de competitie: je moet tien minuten voor aanvang aanwezig zijn, direct de opstelling uitwisselen en de baan op. Na afloop van de laatste partij en het invoeren van de uitslagen meteen het terrein verlaten. Zelf eten en drinken meenemen. Sanitair is beschikbaar maar niet geschikt om je in op te houden, en de kantine is dicht. Er is geen publiek toegestaan. We proberen wat beschutting tegen de regen te regelen maar zorg zelf voor voldoende kleding en bescherming tegen de regen. Per jeugdteam willen we dat er 1 of maximaal 2 volwassen begeleiders zijn; voor de uitspelende jeugd kunnen dat ook bijvoorbeeld ouders zijn die chauffeur zijn voor de spelers. Alle niet-spelers (dus de begeleiders) moeten hun naam en telefoonnummer registreren bij de vereniging, voor bron- en contactonderzoek. Dat kan op een papieren lijst in het halletje. Als een speler van de tegenstander er niet is vul je voor die partij "walkover" in. Als het hele team van de tegenstander niet komt en jullie wel: "wedstrijd niet gespeeld, team X afwezig". Als beide teams besluiten de wedstrijd niet te spelen: "niet gespeeld en wordt ook niet meer gespeeld". Je moet anderhalve meter afstand houden, alleen niet tijdens het spelen. Was vaak je handen. Kom niet als je gezondheidsklachten hebt, ook niet als je maar een beetje snottert of hoest.

2. Uitstel zal heel lastig zijn. Je moet dan in goed overleg met de tegenstander en de verenigingscompetitieleider (VCL) een datum vinden vóór de laatste reguliere speelronde (24/25 oktober, 18 oktober voor Groen). De ruimte in de kalender is beperkt. Uitstellen zonder een nieuwe datum te kiezen kan niet.

3. Trek je je team terug? Geef dit door aan de VCL! Normaliter levert terugtrekking een boete van de KNLTB op, maar via de VCL kan een beroep op coulance worden gedaan. Uiteraard meld je dit ook bij de aanvoerder van de tegenstander. De kosten voor inschrijving en ballen moeten sowieso betaald worden.

 

COMMUNICATIE

Geef door welke optie jullie kiezen. Per speeldag geldt: de thuisspelende vereniging organiseert en informeert. Communiceer goed met de aanvoerder van de tegenstander en bij thuiswedstrijden ook met jullie verenigingscompetitieleider Sjoerd Klarenbeek ([email protected]).

 

Met dank en vriendelijke groet,

Sjoerd Klarenbeek

 

Meer informatie:

https://corona.knltb.nl/nieuws/2020/09/nieuwe-coronamaatregelen-tennis-en-padelwedstrijden-blijven-mogelijk/

https://corona.knltb.nl/knltb-corona-toolbox/verenigingen/veelgestelde-vragen/

https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-covid-19/openbaar-en-dagelijks-leven/sport

https://www.rijksoverheid.nl/actueel/nieuws/2020/09/28/aangescherpte-maatregelen-om-de-verspreiding-van-het-virus-terug-te-dringen

https://www.sportbedrijfzaanstad.nl/nieuwe-versie-van-het-protocol-verantwoord-sporten-in-zaanstad-5-0/

 

Nieuwscategorieën


Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit nieuwsbericht
Om te kunnen reageren dien je ingelogd zijn. Inloggen
logo

E-mail

[email protected]

Telefoon

+31 75 670 0188

Sportpark de Kuil / TVZaansport

Kuilpad 1E
1509 AS Zaandam