Cursus VCL of VTL, iets voor jou?

29 januari 2021


Onderstaan lees je meer informatie over de trainingen.

Heb je inhoudelijke vragen, dan kun je daarvoor terecht bij onze VCL Sjoerd ([email protected]) of VTL Ger ([email protected])

Voor het aanmelden voor de cursus kun je terecht bij de ledenadministratie.
([email protected])

 

 

Bron: KNLTB

VCL/VTL

Zonder vrijwilligers kan de tennis- en padelsport in Nederland niet bestaan. Voor de organisatie van competitie en toernooien zijn enthousiaste vrijwilligers nodig die zich hiermee bezighouden. De KNLTB is blij met de inzet van vrijwilligers, want zonder hen kunnen er geen toernooien en competities worden gespeeld. Om deze vrijwilligers goed op te leiden biedt de KNLTB de VCL- en VTL cursussen aan.

Basiscursus

Om als Verenigingscompetitieleider (VCL) en/of Verenigingstoernooileider (VTL) aan de slag te gaan op jouw vereniging heb je een certificaat nodig. Voor het behalen van dit certificaat volg je de basiscursus VCL of VTL.

Basiscursus VCL

Neemt jouw vereniging deel aan de competities van de KNLTB dan is de VCL een belangrijke schakel tussen de vereniging en de KNLTB. Wil jij bij jouw eigen vereniging de competities in goede banen leiden dan volg je de basiscursus tot VCL. Tijdens deze opleiding worden stap voor stap alle aspecten behandeld waarmee de vereniging te maken krijgt in de voorbereiding, tijdens en na afloop van de competitie.

Gezien het competitieaanbod is het aan te bevelen om binnen een vereniging meerdere personen met de VCL rol te hebben, waardoor het werk kan worden verdeeld. Het VCL certificaat is vijf jaar geldig, je kunt na deze vijf jaar opnieuw het certificaat verlengen door de update cursus te volgen, deze informatie lees je verderop.

De VCL is verantwoordelijk voor:

  • Inschrijven van teams op MijnKNLTB.
  • Uitnodigen teams: Als VCL ben je reglementair verplicht om uiterlijk 8 dagen vóór de betreffende speeldag digitaal de uitnodiging aan te maken op MijnKNLTB.
  • Dispensatie aanvragen: Als een speler vaker dan één keer per week competitie wil spelen of voor twee verschillende verenigingen wil uitkomen, dient de VCL hier dispensatie voor aan te vragen. De voorwaarden voor dispensatie worden per competitie bepaald.
  • Uitslagengedelegeerden toekennen: Als VCL wijs je voor ieder team een uitslagengedelegeerde aan (meestal de aanvoerder van een team) die verantwoordelijk is voor het invoeren van de uitslagen na afloop van een competitiespeeldag.
  • Corrigeren van uitslagen
  • Protest indienen
  • Het corrigeren van wangedrag: hiervoor is de Handleiding omgaan met wangedrag geschreven.

Basiscursus VTL

Het organiseren van een toernooi is een flinke klus. Een week lang wedstrijden plannen en het creëren van een goede en gezellige sfeer op je park. Ook in de voorbereiding van een toernooi gaat behoorlijk wat tijd zitten. Als VTL maak jij het spelen van toernooien op jouw vereniging mogelijk.

Maar waar begin je mee? Welke keuzes maak je? Welke stappen zet je en wanneer? Het komt allemaal aan bod in deze opleiding. Stapsgewijs leggen we je alles uit. Hierdoor ben je straks klaar om voor jouw vereniging een succesvol toernooi te organiseren. Ook het VTL certificaat is vijf jaar geldig en kan weer worden verlengd door het volgen van de update cursus.

 

Wanneer worden de basiscursussen weer georganiseerd?

De eerstvolgende basiscursussen worden in het voorjaar (vanaf maart) weer georganiseerd.

Nieuwscategorieën


Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit nieuwsbericht
Om te kunnen reageren dien je ingelogd zijn. Inloggen
logo

E-mail

[email protected]

Telefoon

+31 75 670 0188

Sportpark de Kuil / TVZaansport

Kuilpad 1E
1509 AS Zaandam